Àrea del soci

La Marítim Sóller 2023: una edició condicionada pel poc vent

S’ha celebrat la sisena edició de la Regata Marítim-Sóller organitzada pel Reial Club Marítim de Barcelona amb la col·laboració de l’Associació de Regatistes Altura del Mediterrani i puntuable pel Campionat de Catalunya d’altura, solitaris i A2 de la Federació Catalana de Vela amb unes condicions de poc vent.

Dijous al matí es respirava un ambient al Marítim diferent, ja que els tripulants participants en la regata es preparaven per viure la travessa estrella del Club: la Marítim Sóller -en els darrers anys no només ha estat la regata més atractiva, sinó també la més emblemàtica. A part s’hi suma una motivació especial: és la regata del Club que puntua al Campionat de Catalunya d’altura i tripulacions reduïdes-.

Després d’un esmorzar tots junts i de la reunió de patrons, els vaixells es dirigien cap al camp de regata. El comitè de Regata va hissar intel·ligència degut a la manca de vent posposant la sortida prevista a les 11:30. Finalment, a les 12:05 es va donar la sortida al Grup Tripulació i a les 12:12 als Grups de Solitaris i A2.

La sortida es va donar amb 5 nusos de mitja amb un vent del 150-155 rolant a sud. Un total de 40 embarcacions prenen la sortida de les 42 inscrites. Cap a les 12:30 el vent va reforçar de component sud amb 8-10 nusos.

Però el moment més difícil de la regata esdevingué la nit de dijous a divendres: com més s’acostaven al mig del canal, el vent afluixava més i patien corrent en contra, el qual feia que els vaixells anessin enrere. Divendres al migdia, per fi, ja va entrar vent i va comportar que el tram final fins a Sóller fos amè i fins i tot emocionant després d’una nit molt llarga.

Les embarcacions més ràpides van arribar durant la tarda del divendres. La primera embarcació en travessar la línia d’arribada en temps real va ser SMERIT del Tito Moure que ho va fer a les 17:40:56. El gruix de la flota va entrar de matinada tot i que els més petits van passar la segona nit al mar. L’extensió del temps límit amb el factor 1,5 va ser un encert perquè la major part de la flota pogués arribar. Les últimes embarcacions van entrar a l’illa just abans les 10h del dissabte, hora límit, a prop de 46 hores de regata. Com sempre la regata ens guardava sorpreses a l’arribada degut a l’orografia de Sóller, amb els efectes de la muntanya: calmes i canvis de vent.

De quaranta vaixells que van sortir de Barcelona, vint-i-sis van estar classificats: tretze es van retirar i un no va acabar en temps límit. Volem reconèixer l’esforç de tots els participants en aquesta edició tan complicada, per la fortalesa i la paciència demostrada durant tota la regata.

Dissabte es va celebrar el lliurament de premis al restaurant Ses Oliveres, on els participants van gaudir de l’apreciat arròs brut mallorquí. Va ser una jornada molt emotiva, on a part de lliurar els premis als guanyadors, es van reconèixer els agraïments als col·laboradors. A part, vam comptar amb la presència de representants de l’Ajuntament de Sóller i de la Base Naval de Port de Sóller
Gràcies a les entitats que ens han ajudat a fer-ho possible: Ajuntament de Sóller, Armada, Associació de Regatistes Altura del Mediterrani, Ports IB i Marina Tramontana.

I agraïm també el suport dels nostres col·laboradors: BSN, Obras Vivas, Hempel i Ses Oliveres.

Fins l’any vinent!

Fotografies a fent clic aquí

Contacte

Tractem l’informació que ens facilita amb la finalitat de prestar els serveis sol·licitats. Les dades proporcionades es conservaran fins que l’interessat no sol·liciti la supressió de les seves dades. Les dades no se cediran a tercers llevat que hi hagi obligació legal. D’acord amb la normativa vigent, Vostè té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió quan les dades ja no siguin necessaris.