Àrea del soci

El White Shadow s’acomiada amb l’escalf dels socis i sòcies del Marítim


Avui el vaixell White Shadow Marítim Barcelona ha posat rumb al Regne Unit, on es donarà el tret de sortida a l’Ocean Global Race; una regata que farà la volta al món a vela durant un any i mig amb l’objectiu de navegar com es feia als anys setanta: sense tecnologia intel·ligent ni suports moderns que facilitin la navegació. El White Shadow és l’única embarcació espanyola i la que més representació femenina porta, amb vuit dones de les vint-i-quatre persones tripulants. 

Dins d’aquest context, el capità del White Shadow Jean-Christophe  ha explicat avui que “és tot un repte navegar en aquestes condicions, ja que molts recursos que s’utilitzaven als anys setanta ja no existeixen; com és el burofax”. A part, Jean- Christopheha afegit que “la ràdio convencional està més limitada en alguns indrets i és allà on hauran de superar les adversitats a través de sentit comú, l’orientació i la bona presa de decisions entre tots”. 

Un altre repte que han hagut de fer front és l’alimentació; i en aquest cas se n’ha responsabilitzat la marinera i psicòloga Ingrid: “Ha estat un repte, ja que preparar el menjar per tanta gent durant tant temps és difícil i espero que tot surti bé. L’hora de l’àpat és importantíssima en reptes tan ambiciosos, sobretot en els mals moments, ja que el menjar comporta aixecar l’ànim i sentir-se millor”. 


El metge de l’embarcació, en Guillermo, ha explicat que “és una oportunitat per desconnectar del món i fer un viatge cap a ells mateixos”. Pel que fa a la seva vocació i el seu rol dins del White Shadow ha exposat que espera no haver d’intervenir-hi gaire: “És cert que és un vaixell molt dur, i s’ha de fer molta força. És fàcil tenir lesions d’articulacions o alguna ferida. Esperem que no sigui res greu, perquè curar en moviment és difícil”. 

Avui els socis i les sòcies s’han acomiadat de la tripulació del vaixell; el qual ja ha posat rumb a Southampton, Regne Unit. Li desitgem molta sort en aquesta aventura!

Contacte

Tractem l’informació que ens facilita amb la finalitat de prestar els serveis sol·licitats. Les dades proporcionades es conservaran fins que l’interessat no sol·liciti la supressió de les seves dades. Les dades no se cediran a tercers llevat que hi hagi obligació legal. D’acord amb la normativa vigent, Vostè té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió quan les dades ja no siguin necessaris.