Benvinguts al Marítim

El Club

El Reial Club Marítim de Barcelona (RCMB), un dels clubs més antics del nostre país, va iniciar la seva activitat a finals del segle XIX. Des d’aleshores, a més de ser pioner i promotor dels esports nàutics, ha aconseguit un dels millors currículums esportius del món en aquest àmbit. De fet, a més d’haver guanyat més de 1.000 medalles en competicions nacionals i més de 200 en competicions internacionals, el Marítim va guanyar la primera medalla olímpica per a Espanya al 1.932.

El temps ens ha donat un tarannà molt nostre. Sempre hem tingut clar que els esports de la mar són la nostra raó de ser i per això la nostra família de socis està formada per navegants, remers i amants de la mar.

Localització

Reial Club Marítim de Barcelona

Moll d’Espanya, s/n

08039 – Barcelona

lat: 41.375896 long: 2.182082

T. 932 217 394

www.maritimbarcelona.org

club@maritimbarcelona.org

Història

El REIAL CLUB MARÍTIM DE BARCELONA va néixer el 1902 com a “Real Club de Barcelona” en fusionar-se el “Real Club de Regates” (dedicat fonamentalment al Rem des de feia més de 20 anys) i el “Real Yacht Club”’ (dedicat fonamentalment a la Vela i d’una antiguitat similar).


L’objectiu del nou Club, segons constava ja a l’acta fundacional, és “desenvolupar l’afició als esports marítims, realitzar regates de vela i de rem i fomentar el progrés de la construcció naval”.


El primer local social era un edifici flotant que havia estat seu del “Real Club de Regatas” i que estava amarrat prop de la Barceloneta i que després va ser traslladat al Moll de les Drassanes, davant l’edifici de la Duana. Fins aquesta localització definitiva havia patit nombrosos trasllats per conveniència de la direcció del Port i sempre a indrets massa allunyats del que aleshores era la ciutat, fet que havia dificultat enormement el seu accés i, per tant, la continuïtat dels socis.

Els Estatus del Marítim

Accedeix els estatuts del club clicant en aquest enllaç

Sinèrgies

El Reial Club Marítim de Barcelona té diferents convenis de col·laboració i d’agermanament amb altres clubs de vela i de rem per tal de treballar junts pel foment de l’esport i les relacions socials entre els seus membres i alhora estendre el nom del nostre estimat club arreu del món. Aquests clubs són els següents:

> CNTL. CENTRE NAUTIQUE ET TOURISTIQUE DU LACYDON(MARSEILLE)

> REIAL CLUB NÀUTIC PORT DE POLLENÇA

> CLUB DE MAR PORT OLÍMPIC BARCELONA

> ROWING CLUB DE MARSEILLE

> IATE CLUBE DO RIO DE JANEIRO

> REAL CLUB NÁUTICO DE SAN SEBASTIÁN

La Junta de Govern

President
SR. ANTONIO MASRIERA ESCOLÀ

Vicepresidenta i Àrea Social
SRA. SONIA GÜELL PERIS

Secretari
SR. YAMANDU RODRÍGUEZ CAORSI

Comodor
SR. CARLOS GONZÁLEZ SUÁREZ

Vocal responsable de Recursos Humans
SRA. EVA DONÉS MARTÍNEZ

Vocal responsable de l’Àrea Patrimonial
SR. LUÍS MASRIERA ESCOLÀ

Vocal de creuers
SR. JORGE DAMIÁN ESPEJO HEREDIA

Vocal de vela lleugera
SR. JAUME BENNÀSSAR VICENS

Capità de rem
SR. JOAN CARDEÑES ROGER

Vocal de motonàutica
SR. RICARD BOSCH TOUS

Vocal
SR. BARTOLOMÉ PASQUAL

Vocal
SRA. TINA JORGENSEN