Esports de Mar

Activitat Esportiva

El Reial Club Marítim de Barcelona té per finalitat fomentar i facilitar la pràctica dels esports nàutics.
Dins d’aquest marc, el Club està estructurat en seccions esportives de Vela Lleugera, Vela de Creuer i Rem en totes les seves especialitats.

1. Rem

El rem és un dels esports més complerts on es treballen tots els grups musculars, no té impacte a les articulacions, millora la coordinació i és adequat per a qualsevol edat.
Al Marítim et podem oferir totes les modalitats:

Podràs modular la intensitat dels teus entrenaments acollint-te als diferents grups que composen la gran família de rem al Club.
– Grup de lleure
– Grup de competició
– Classes particulars
– Activitats conduïdes
En cada grup podràs comptar amb servei d’entrenador d’acord als horaris establerts.

1.1 Rem olímpic


Disciplina que es practica en aigües tranquil·les amb bots d’extrema fragilitat i aerodinàmica molt sensible.

1.2 Rem de Mar


El nostre port dóna accés a poder practicar rem a mar obert amb bots robusts i alhora capaços de navegar a cop de palada.

1.3 Iola clàssica


El bressol del rem olímpic, aquí va començar tot, és la disciplina del port per excel·lència.

1.4 Banc fix


Divertit, complert, saludable; un gran esport d’equip.

1.5 Rem Indoor


Amb els remergòmetres es treballen pràcticament tots els grups musculars; es millora la tècnica del rem i es cremen més calories que en qualsevol altre màquina de fitness.

 

2. Creuers

El Reial Club Marítim organitza i acull regates de prestigi nacional i internacional. Som un dels clubs que més embarcacions regatistes aplega, i dotat d’una de les marineries més experimentades del país, el que fa possible organitzar entre altres:

2.1 Lliga Social


Consta de nou proves al llarg d’any en curs.

2.2 Trofeu de la Mercè


Coincidint amb les Festes de la Mercè a la ciutat de Barcelona , el Club organitza una regata de creuers.
L’objectiu d’organitzar una regata d’aquest tipus és el de contribuir directament a la projecció de la nostra ciutat.

2.3 Trofeu Santiago Amat


El Trofeu Santiago Amat es realitza en record i homenatge al regatista homònim soci del Reial Club Marítim de Barcelona i medallista olímpic.
Santiago Amat Cansino, nascut a Barcelona el 22 de juny de 1887 va ser un regatista català campió d’Espanya de la Classe Snipe als anys 1944, 1946 i 1951. El seu assoliment més significatiu va ser obtenir una medalla de bronze en els Jocs Olímpics de Los Ángeles 1932 en la classe Snowbird, primera medalla olímpica que va aconseguir un regatista espanyol i que no es repetiria fins a l’any 1976.
L’Snowbird és un veler d’un sol tripulant que va ser olímpic l’any 1932 en substitució de l’International TwelveFoot.

2.4 Regates d'Altura


El RCMB organitza regates d’altura
Els dies de regata són uns concerts d’emocions on les tripulacions humanes s’assemblen a un motor diesel, vibrant i deixant-se l’ànima a cada palada.

Regata Marítim-Soller

3. Vela Lleugera

Coneixes els monobucs? Són vaixells d’un sol casc. Te’ls presentem.

3.1 Gamba


El Gamba és un monobuc molt utilitzat en cursos d’iniciació o activitats amb un gran nombre de passatgers, ja que és un vaixell molt segur, fàcil de portar i còmode.Porta dos veles i un trapezi.

3.2 Laser Bahia


El Laser Bahia és un monobuc amb un gran nombre de passatgers però de dimensions més petites. S’utilitza normalment per a cursos de perfeccionament, ja que estem parlant d’un vaixell molt agressiu i difícil de portar. Una de les seves característiques tècniques més singulars és la popa oberta que el fan molt pràctic per pujar o baixar de l’aigua i alhora d’entrar o sortir de platja. També porta dos veles, gennaker i un trapezi.

3.3 Laser Radial/4.7


El Laser Radial/4.7 és un monobuc molt competitiu que requereix unes bones condicions físiques i tècniques. És un vaixell de regata.

3.4 Laser Pico


El Laser Pico és un monobuc pensat per a l’iniciació de nens/es en el món de la vela. Tot i que també el pot portar una persona adulta. En dies complicats per a la navegació el Laser Pico respon molt bé i facilita el seu ús.

3.5 Optimist


L’Optimist és un monobuc molt competitiu pensat per a l’iniciació del món de les regates per nens/es d’entre 6 i 14 anys.